Sköna tips i oktober!

INFÖR ETT VIKTIGT MÖTE – ANDRUM
Syftet med övningen är att träna upp förmågan att känna helhet mellan kroppsliga förnimmelser, tankar och känslor. Du ökar din medvetenhet om vad som pågår inom dig. En bra övning att göra när du känner dig splittrad, nervös eller stressad.

Kort instruktion för andrum: Observera tankar, känslor och fysiska förnimmelser i kroppen. Lägg märke till vad som rör sig i kropp och sinne. Släpp tankar och känslor och rikta hela uppmärksamheten på din andning. Följ ett par andetag och börja fördjupa din andning, ta långa djupa andetag. Bli sedan medveten om allt som pågår, innanför och utanför dig själv - samtidigt som du är medveten om din andning. 

TACK FÖR IDAG-KORT
Få högre energi, bli gladare – och sov bättre med kvällskorten Tack för idag.

Dessa små kort från Kreativ Insikt är helt fantastiska. Jag tar ett kort innan jag går och lägger mig. När du uppmärksammar allt som är bra i ditt liv och känner tacksamhet för det, mår du bättre än om du fokuserar mest på det du inte gillar i livet. De här korten hjälper dig att utveckla vanan att tacka för och fokusera på det som är bra. Vid läggdags är ett bra tillfälle att öva, och en bonus kan bli att du dessutom sover bättre. 

Lådan innehåller 31 kort, eftersom det tar ungefär en månad att träna in en ny vana.

Regelbunden användning kan leda till att du både mår bättre, blir gladare och får mer energi. Att du förmodligen också kommer att sova bättre är bara en bonus!

Luke Skywalkers
Kanelbullar


Här kommer ett härligt kanel-bullerecept från Food Pharmacy.
Till skillnad från många andra bullrecept så är det här fyllt av nyttigheter som våra Luke Skywalkers (goda bakterier) i tarmen gillar, och dessutom smakar de här kanelbullarna som mitten i alla andra kanelbullar. Det bäst av allt är att de inte behöver jäsa och de ska inte gräddas i ugnen! Det är bara att käka upp dem på en gång!

”Bulldeg”
2 dl cashewnötter
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 nypa salt
8 färska dadlar (urkärnade)
3-4 tsk vatten
Fyllning
1 dl sötmandel (gärna blötlagda)
1 msk malen kanel
8 färska dadlar (urkärnade)
1 msk vatten

Rosta cashewnötterna och havregrynen på högst 100 grader i ugnen i cirka 10 minuter.
Mixa bulldegen och kavla ut mellan två bakplåtspapper.
Mixa fyllningen och bred ut över bulldegen. Rulla degen (som en rulltårta typ) och kyl snabbt, för att sedan skära upp rullen i lagom stora munsbitar. Toppa med riven kokos. Ät och njut!