Sköna tips i augusti!

Oljemassage för dina fötter!
Ta hand om dina fötter som varje dag tar dig dit du vill. Avsluta dagen med en härlig fotmassage med ekologisk sesam- eller olivolja. Massera hela foten med mjuka och fasta strykningar. Stryk längs med hålfoten och ner mellan varje tå. Att massera sina fötter gör så att hela kroppen spirar. Prova så får du se!

Du kan också använda en helt ljuvlig hudkräm från Rackarungen som passar alldeles utmärkt för fötterna baserad på sheasmörsolja, kokosolja, olivolja och bivax samt underbart doftande och välgörande eteriska oljor. Kommer strax i butiken Hemma Hos YogaCare.

 

Skrubba mera!
Himalayaskrubb med kokosolja

Om du vill ta hand om dina fätter ännu mer kan en härlig skrubb göra underverk för trötta händer och fötter! Skrubben masseras in på torr hud. Skölj av med ljummet vatten och njut av dina lena och mjuka hud.
2 dl finmalet Himalayasalt eller vanligt salt
1 dl kokoslolja,
Ev 30 droppar eterisk olja
Lägg himalayasaltet i en skål och tillsätt kokoslolja. Tillsätt mer olja om skrubben känns för torr. Droppa ev  i valfri eterisk olja. Rör om med en gaffel tills allt är blandat. Skrubba händer och även fötter - njut!
Tips från Lisens Indiska SPA av Lisen Sundgren

Närmare naturen :
vetenskap och vetskap om varför vi mår bra därute

Det är i naturen det händer! Närmare naturen är en populärvetenskaplig bok om varför vi mår bra av att vistas därute; bland träden och fåglarna, i solen, vid vattnet och utsikterna. Bekymmer och stress blir mindre tunga om vi går ut ur människobubblan och in i det där större levande sammanhanget. Efter snart fyrtio år av forskning i ämnet har naturens förmåga att göra oss friskare, gladare, lugnare och smartare blivit erkänd på allvar. Att närhet till naturen också kan bygga trygghet och existentiellt fotfäste pratas det inte lika mycket om. Det vill Åsa och Mats Ottosson ändra på.