Sköna tips i januari!

Maximal vila!
Omhänderta dig själv i maximal vila! Den skönaste ställningen i välden. Du smälter djupt in i denna ställning och försvinner in i ett annat universum.
Gör så här: Ta fram en mjuk matta och flera tjocka kuddar och filtar. Sätt dig på mattan, lägg kuddar bakom ryggen ända ner till ryggslutet. Lägg sedan kuddar under armbågarana, händerna, knäna och hälarna. Alla delar ska få stöd. Vira gärna in fötterna i en filt och ha en mjuk filt under nacken. Lägg en sjal över pannan och ögonen eller om du har en liten ögonkudde. Sätt klockan på minst 15 min och njut!
 

Cashewnötsmjölk
ca 7 dl färdig mjölk
0,75 dl cashewnötter
3+3 dl vatten
smakbrytning/smaksättning (valfritt)
1 krm vaniljpulver för vaniljmjölk
1 knivsudd salt för att runda av smaken på mjölken
1 tsk (eller mer efter smak) honung eller agave för en söt mjölk
Mixa cashewnötter med 3 dl vatten på högsta hastighet i en stark blender (gärna starkare än 700 W) tills att konsistensen är helt slät och gräddig. Tillsätt resten av vattnet och smaksättning om du vill och blanda. Förvara i kylskåp. Håller sig i 3-4 dagar.

Varm chokald med cashewmjölk & kokosolja!
En god varm choklad som är riktigt gräddig, chokladig och tjock i konsistensen. Det blir en dryck för njutning för både sinne, kropp och själ. Cashewnötterna och kokosolja bidrar bland annat med nyttiga fetter och kakaon med antioxidanter.

2 port
5-6 dl ej silad cashewmjölk (se recept till vänster)
1-2 tsk kallpressad kokosolja (kan uteslutas)
2 msk kakao (eller efter smak)
2-4 tsk honung eller lönnsirap (söta efter smak)
1 knivsudd salt
krydda gärna med svartpeppar eller chili och till och med ingefära för extra smak och inflamationsdämpande egenskaper.
Gör så här:
Gör cashewmjölken om du inte har färdig enligt recept här. Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda upp. Kokosolja ska smälta och chokladen vispas jämn och fri från klumpar men behöver inte koka. Bara sjuda lätt innan den är klar. Servera och njut.
Recept från Nilla´s Kitchen


 

Vila i dig själv: hitta din inre styrka och vishet med compassion och restorative yoga. Av Maria Elmfeldt Öhrskog & Susanne Engren

Vi vill alla må bra, uppleva lycka, välmående och kärlek. Leva ett liv i balans och vara mer närvarande. Men livet innebär upp- och nedgångar. Vid tillfällen när vi upplever inre eller yttre hot, när det vi tagit för givet förändras, kan det kännas svårt. Våra invanda beteenden för att lösa problem fungerar inte och vi behöver hitta nya strategier. Det är något vi kan träna på. Compassion och yoga är förhållningssätt till livet som hjälper oss att komma i kontakt med värme, vishet och förståelse för att bättre ta hand om oss själva och vår omgivning. Genom att kombinera dessa två insida och utsida, sinne och kropp kan vi
grunda oss själva och hitta vår inre styrka och trygghet.