Sköna vintertips!

Varm chokald med cashewmjölk & kokosolja!
En god varm choklad som är riktigt gräddig, chokladig och tjock i konsistensen. Det blir en dryck för njutning för både sinne, kropp och själ. Cashewnötterna och kokosolja bidrar bland annat med nyttiga fetter och kakaon med antioxidanter.
2 port
5-6 dl ej silad cashewmjölk (se recept nedan)
1-2 tsk kallpressad kokosolja (kan uteslutas)
2 msk kakao (eller efter smak)
2-4 tsk honung eller lönnsirap (söta efter smak)
1 knivsudd salt
krydda gärna med svartpeppar eller chili och till och med ingefära för extra smak och inflamationsdämpande egenskaper.

Gör cashewmjölken så här:
ca 7 dl färdig mjölk
0,75 dl cashewnötter
3+3 dl vatten
Smakbrytning (valfritt): 1 krm vaniljpulver alt 1 knivsudd salt för rundare smak alt 1 tsk honung eller agave för söt mjölk.
Mixa cashewnötter med 3 dl vatten på högsta hastighet tills knsistensen är helt slät och gräddig. tillsätt resten av vattnet och smaksättning om du vill. Förvara i kylskåp, håller ca 3-4 dagar.

Gör chokladen enlgt följande: Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda upp. Kokosolja ska smälta och chokladen vispas jämn och fri från klumpar men behöver inte koka. Bara sjuda lätt innan den är klar. Servera och njut.
Recept från Nilla´s Kitchen
 

Vila dig stark medYinYoga!
Vill tipsa om Magdalena Mecwelds nya bok - Vila dig stark med YinYoga! Den här boken är en uppföljare till succéboken och appen Vila dig i form med yinyoga. Boken och appen har hjälpt hundratusentals både i Sverige och resten av världen att få ett inre lugn och en smidigare kropp. Den nya boken Vila dig stark med yinyoga är fullspäckad med Magdalenas nya kunskaper och handfasta tips gällande kroppen och sinnet. Den passar alla som försöker leva ett hälsosammare och sundare liv.

SanKalpa!
Sankalpa meditation handlar om att lösa upp spänningar i medvetendet med syfte att låta vår inre potetial komma fram. Sankalpa är en uråldrig meditationsform som hjälpt yogisar genom århundranden för att få fram tydliga riktningar för att förverkliga drömmar och medvetenhet utan att be dig att ändra vem du är. I korthet går meditationen ut på att du först förbereder dig genom några enkla yogaövningar för att mjuka upp kroppen och få igång cirkulationen. Gör därefter gärna någon enkel andningsövning. Sätt dig sedan väl tillrätta, slutna ögon och upprepa tyst för dig själv Om Maa, ett mantra som öppnar upp för vår inre potential, i ca 10 min. Låt det som vill komma till dig komma. Eter meditationen sätt dig gärna ner en stund och bara skriv ner det som ev kom till dig. Upprepa detta under 30 dagar och till slut har en intetion utkristalliserat sig. Kankse du kommer fram till vad du vill ta farväl av och vad du vill bjuda in. Låt sedan intentionen följa med dig i allt du gör, bjud in den och låt den få genomsyra din vardag.

Du kan också formulera en intention genom att skapa en liten enkel cermoni på en skön plats med en kopp te och tända ljus. Fråga dig själv vad känns viktigt för dig just nu? Vad drömmer du om? Vad vill du ha mer av i ditt liv? Vad är det som ger dig energi? Lyssna inåt och i stillhet skriver du ner vad som kommer till dig. Till slut träder intentionen fram i form av ett ord eller en enkel mening som du befäster inom dig. Släpp sedan taget och låt intentionen gro likt ett frö som när vårljuset vänder åter slår ut likt en vacker vårblomma.