Sköna tips i maj!


GET UP! - en bra start på dagen!

Bli snabbt pigg på morgonen med hjälp av en gröna juice med smak av fänkål!

5 dl juice
4 selleristjälkar
1 broccolistam
1/2 fänkål
1/2 gurka 
1 äpple
2 cm ingefära
1 lime
1 tsk vetegräs
Skölj ingredienserna, skär bort yttersta skalet på limefrukten och juica. Vill du ha en extra boost rör du ner en tesked vetegräs. 

Tips från www.reneevoltaire.se

The humming bee! Bhramari – humlan

Låt dig inspireras av de små hummande bina. En fin och lugnande meditation som samtidigt stärker ditt immunförsvar. Du sätter dig bekvämt till rätta och täpper till dina öron med pekfingrarna. Du andas in ett långt djupt andetag och andas sedan ut genom näsan samtidigt som du gör ett hummande ljud (MMMMMMMMM). När du tömt ut all luft börjar du om igen. En bra övning för att stärka ditt immunförsvar och kan vara skön att göra om du känner dig täppt i bihålorna.
 
Det bildas kväveoxid, NO, i våra bihålor. NO vidgar blodkärlens väggar för att underlätta blodflödet och därmed öka syresättningen i kroppen. NO fyller också en viktig funktion för vårt nervsystem och har förmågan att döda bakterier och virus. När vi gör det hummande ljudet likt en humla ökar produktionen av NO i våra bihålor.

Förundran!

I denna ljuva försommartid är det lätt att förundras! Det är bara att öppna dörren och ta emot naturens överflöd av ljus, dofter och ljud. Förundran är att se storheten och det ofattbara i det som omger dig. Att hänföras av en gnistrande stjärnhimmel, uppslukas av ett vackert musikstycke eller känna aha-upplevelsen när du ser eller förstår något bortom det du trodde var möjligt. Förundran kan ge dig gåshud och välbehag, men också minska oro och stress, göra dig mer generös och engagerad och kanske till och med dämpa inflammationer. 
Allt detta skriver Katrin och Sara om i sin nya bok, Förundranseffekten! Läs och förundras!