Sköna vintertips!

Julbada med apelsin, kokos och kardemumma!?!
Ladda inför julens alla aktiviteter med ett härligt värmande och doftande bad! 
1 stor apelsin
2 dl ekologisk kokosmjölk
1 msk honung
10 kardemummafrön
Dela apelsinen och pressa ur saften i en skål. Tillsätt kokosmjölken och rör ner honungen. Stöt kardemumman något i en mortel och tillsätt även den. Rör om och häll blandningen i badet och njut!
Tips från Lisens indiska spa 

Äppelmust med kanel och ingefära!
Bjud på varm äppelmust! Den kryddiga varma musten smaksätts med kanel, ingefära, chili och kardemumma. Perfekt att dricka i vintermörkret med tända ljus!
 

4 port
1 l äppelmust
2 cm skalad skivad ingefära
1/2 skivad röd chili
1 kanelstång
1 tsk hel kardemumma
Gör så här:

Värm äppelmust med ingefära, chili, kanelstång och kardemumma.
Häll upp i fyra glas (för 4 port).

Torrborstning!

En tredjedel av kroppens utrensning sker genom huden, vilket betyder att ca ett 1/2 kilo restprodukter lämnar kroppen den vägen varje dygn. Genom torrborstning så sätter du fart på blodcirkulationen, vilket stödjer utrensningen genom lymfsystemet. Dessutom hjälper det till att avlägsna döda hudceller som i sin tur bidrar till att hålla porerna öppna och rena så att avfallsprodukter lättare kan transporteras ut. Det gör även att den näringen och fukt som du smörjer in huden med lättare kan absorberas. Det finns ingen tvekan om att huden både känns fastare, lenare och ser hälsosammare ut vid regelbunden torrborstning. Det finns även dom som upplever att det är effektivt vid muskelspänningar och celluliter.

Gör så här:
1. Torrborstningen tar ca 5-10 minuter och görs med fördel på morgonen eftersom den är energigivande. Borstningen gör du på torr hud innan du duschar. Borsta i cirkelrörelser med ca 5-10 upprepningar på samma ställe som alltid går i riktning mot hjärtat.
2. Börja med fötterna där du borstar både undersidan och översidan.
Fortsätt upp på anklarna, vaderna och runt hela benet fram till ljumskarna.
3. Därefter går du vidare till händerna och upp och runt armarna hela vägen till armhålorna.
4. Borsta rumpan och så mycket som du når utav ryggen. Gå sedan över till framsidan där du borstar magen och bröstkorgen med rörelser som går medsols, mot hjärtat.
5. När du borstat igenom hela kroppen så duschar du eller tar ett skönt bad, se ovan. Smörj sedan in dig med en härlig kroppsolja