Sköna tips i höst!

Stark genom klimakteriet!
Nämn ordet klimakteriet och de flesta tänker på något negativt. Men så behöver det inte vara! Författaren och träningsexperten Monika Björn skriver om hur vi själva kan påverka vårt välmående.

Stark genom klimakteriet är en inspirationsbok för aktiva kvinnor som vill ta makten över sin egen hälsa. En positiv bok som visar att det finns hopp - och att det finns många saker man själv kan göra för att må bättre under en för många tuff tid i livet.

Av Monika Björk

Balancing cinnamon balls 
När du har högt tempo kan kanel och kardemumma hjälpa dig att balansera ditt blodsocker och din matsmältning.
Torra ingredienser:
2 dl cashewnötter
1 dl solroskärnor
1,5 tsk ceylonkanel
1 tsk kardemumma
0,5 tsk jodberikat salt
Blöta ingredienser:
6-8 färska dadlar
1,5 msk neutral kokosolja
1 msk mandelsmör
1 msk kallt vatten
Topping:
Sesamfrön & kokosflingor
Gör så här:
Mixa cashewnötter och solroskärnor till ett mjöl. Kärna ur dadlarna och mixa samman med resten av ingredienserna tills du får en jämn smet. Rulla till bollar i sesamfrön och kokosflingor. Förvara i frysen några timmar innan servering. Ät & njut!

Recept: Womensync

Landa i din inre oas!
I den här enkla andingsövningen kan du påminna dig om detta lilla ord OAS
O: observera
A: acceptera
S: släppa taget

Sätt dig väl till rätta på golvet eller på en stol. Slut dina ögon om det känns bra för dig. Styr nu uppmärksamheten till din andning. Känn luften som strömmar in och ut genom näsan. Fortsätta följa dina helt naturliga andetag hela vägen in och hela vägen ut genom kroppen andetag för andetag.
Observera tankar, känslor och förnimmelser som dyker upp, acceptera att de finns där (för det gör de ju oavsett om du vill det eller inte) och se om du sedan kan släppa taget och låta tankarna sväva bort som små moln på himlen.
Acceptans i detta sammanhang handlar inte om att du behöver gilla det som är utan bara acceptera det som är oavsett hur det är. Att acceptera det som är, d v s bli medveten om det som är, är första steget till förändring. Den här övningen hjälper dig att förankra dig i nuet genom att släppa taget och hitta ditt inre lugn, din inre oas.