Landa in i sommaren!
Sommaren är äntligen här, en tid då solens strålar och varma vindar ger oss möjlighet att koppla av och njuta av livet. Det är en tid för återhämtning och att skapa minnen som kommer att följa oss långt efter att semestern är över. Men för att verkligen kunna dra nytta av sommaren och uppleva dess förtrollning på bästa sätt är det viktigt att inte stressa in i semestern.

Läs hela inlägget »

Retreat från vardagen!
Längtar du ibland efter att få en paus från vardagen? Att bara få dra dig tillbaka till en lugn plats? Att få skapa lite eget utrymme? Det finns ett ord för detta - retreat!

Läs hela inlägget »

Din inre vandrare!
Vagusnerven är den längsta nerven i kroppen. Vagus betyder vandrare och har till uppgift att reglera nerv- och immunsystemet. Den sköter även livsviktiga automatiska processer som puls, andning och matsmältning. Den verkar även ha med socialt samspel och sinnestillstånd att göra och utveckling av medkänsla. Studier visar att vagusnerven medverkar till att frisätta oxytocin, kroppens lugn-och ro-hormon, vilket ligger bakom känslan av samhörighet. Vagusnerven har en egen ton, puls. Ju högre och starkare vagustonus vi har desto bättre mår vi.

Läs hela inlägget »

Känner du dig uppsvälld? Lider du av ömmande lår? Är du ofta förkyld? Har du problem med stress och huvudvärk? Känner du av hormonella svängningar? Då är du inte ensam. Det kan det bero på att ditt lymfsystem är i obalans, ett väldigt vanligt problem hos kvinnor.

Läs hela inlägget »

Visste du att du bär på en superkraft! En superkraft som både kan ge lugn och ny energi. En superkraft som du kan aktivera precis när som helst. Superkraften heter LÅNGA DJUPA ANDETAG!

Läs hela inlägget »

Idag den första november bjuder på en fatsatiskt strålande morgonsol! Som en påminnelse om ljuset som lyser i mörkret. Vi går nu in i den första vintermånaden med ett allt tätare mörker som omsluter oss. Naturen går in i vila och stillhet. Låt oss saktan ner, låt oss stannar upp, låt oss samla kraft i stillhet.

I stillheten kan vi komma i kontakt med vandraren inom oss. En fantastisk kraft som skapar energi i det tysta. Du möter din vandrare i ditt andetag, i dina mjuka, inkännande rörelser och i din tonande röst.

Vandrarens namn är vagus och är den längsta nerven i din kropp.

Läs hela inlägget »

Att vistas i skogen är magiskt helande för mig. I skogen känner jag verkligen livet i mig! Allt som jag inte vill bära på längre rinner av. Det som jag vill fylla på med finns att hämta i varje nytt andetag! Här finns kraft och energi i vilsam stillhet! Här känns livet levande!

I japan finns ett uttryck för just detta - Shinrin-yoku! Att vistas i skogen och låta alla sinnen få bada i skogens intryck är ett sätt att helt enkelt skogsbada. Forskning visar många positiva effekter av skogsbadande. Skulle det finnas ett piller som gav alla dom effekterna utan någar biverkningar skulle det vara en mirekelmedicin. Så vad är egentligen ett skogsbad?

Läs hela inlägget »


Sensommarkänsla!


Sensommaren infinner sig sakta. Kropp och sinne som fortfarande bär på en skön semesterkänsla. Vill dröja kvar lite till i ljuset, dofterna och smakerna av varm sommar. Ett skifte från lata sommardagar för att så småningom återgå till vardag och rutiner.

Så hur kan vi landa in i vardagen så mjukt som möjligt? Kankse genom att skapa en skön och enkel vardagsrutin för att bevara din sommarenergi. Det finns enkla saker vi kan göra varje dag för att boosta vår inre energi för att på så vis skapa en mjukare övergång från sommarledighet till vardagen.

Läs hela inlägget »