Landa mjukt in i vardagen!
Hoppas du har landat mjukt in i vardagen under årets första månad. Jag funderar en hel del på hur vi kan landa mjukt i vardagen varje dag. Vad kan vi göra för att förenkla och skapa mer utrymme för oss själva i vardagen?  Vi brukar ju säga att "less is more". När vi förenklar och skalar av blir det lättare att fokusera på det som är viktigt i vardagen. Vi blir också bättre på att uppmärksamma det som vi redan har istället för det som vi saknar.

Läs hela inlägget »

En mjuk start in i det nya året!
Ett nytt år, fyllt av förväntningar och kanske en längtan efter förändring! Brukar du ge dig själv ett nyårslöfte? Jag själv är lite kluven tll nyårslöften då jag känner att det snarare innebär prestation istället för inspiration. Traditionellt sett startar vi det nya året med många löften och mål - en rivstart för att förbättra våra liv. Men vad händer om vi istället mjukstartar året? 

Läs hela inlägget »

December är här och vi myser i mörkret med tända ljus och en förväntan inför julen börjar så sakta infinna sig. Men för många av oss kan den här tiden på året också upplevas som hektisk med många måsten och ibland med en känsla av otillräcklighet. I balanserandet mellan arbete, familj och förberedelser inför jul, kan det vara svårt att hitta tid för sig själv och återhämtning.

Läs hela inlägget »
Etiketter: julpaus

Många kvinnor upplever utmaningar när det gäller att få en god natts sömn. Från svårigheter att somna till att vakna upp flera gånger under natten, sömnproblem kan vara frustrerande och påverka både fysisk och mental hälsa. Låt oss utforska några orsaker till sömnsvårigheter och vad du enkelt kan göra för att främja en bättre natts sömn.

Läs hela inlägget »
Etiketter: goda sömnrutiner

Pausa klokt i vardagen!
Vardagen rusar ibland på i ett hisnande tempo. Många av oss känner sig överväldigade av krav och måsten. Återhämtning och pauser kan lätt hamna längst ner på vår prioriteringslista, men det är just dessa stunder som är så viktiga för vår hälsa och välbefinnande. I det här blogginlägget kommer vi utforska enkla och effektiva tekniker inom medicinsk yoga och mindfulness som kan hjälpa dig att pausa klokt och ge dig små, små stunder av återhämtning i din vardag.

Läs hela inlägget »
Etiketter: återhämtning

Vill du skapa en förändring i vardagen men vet inte hur?
I en värld fylld med ständiga distraktioner och krav på vår uppmärksamhet kan det vara svårt att hitta rätt balans och göra de förändringar vi drömmer om i vår vardag. Oavsett om du vill förbättra din hälsa, produktivitet eller livskvalitet, är nyckeln till varaktig förändring att skapa en enkel rutin. Att låta dig själv ta små steg i rätt riktning är ett kraftfullt verktyg för att uppnå dina mål och skapa ett meningsfullt och hållbart liv.

Läs hela inlägget »

Hösten närmar sig med snabba steg och med den kommer en övergång från de ljusa, soliga dagarna till den svalare och mer stillsamma årstiden. Denna övergång från sommar till höst kan erbjuda oss en möjlighet att stanna upp, reflektera och omfamna förändringen på ett positivt sätt.

Läs hela inlägget »

Sommarens läkande BarfotaLiv!
Ta av dig skorna! Sommaren är den perfekta årstiden för att njuta av naturen och ta av oss skorna. Att gå barfota på gräs, sand eller jord kan vara en otroligt skön upplevelse, inte bara för vårt sinne utan också för vår kropp. Detta enkla och naturliga koncept kallas jordning eller "grounding" på engelska. I det här blogginlägget ska vi utforska vad jordning är och varför det är så hälsosamt att gå barfota på sommaren.

Läs hela inlägget »

Landa in i sommaren!
Sommaren är äntligen här, en tid då solens strålar och varma vindar ger oss möjlighet att koppla av och njuta av livet. Det är en tid för återhämtning och att skapa minnen som kommer att följa oss långt efter att semestern är över. Men för att verkligen kunna dra nytta av sommaren och uppleva dess förtrollning på bästa sätt är det viktigt att inte stressa in i semestern.

Läs hela inlägget »

Retreat från vardagen!
Längtar du ibland efter att få en paus från vardagen? Att bara få dra dig tillbaka till en lugn plats? Att få skapa lite eget utrymme? Det finns ett ord för detta - retreat!

Läs hela inlägget »