LunchYoga - Rygg & nacke


Att komma iväg på yoga under lunchen ger dig en välbehövlig paus för att ladda kropp och sinne med ny kraft och energi. Att avsätta tid för yoga ger ökat välmående som i sin tur ökar förmågan att prestera under resten av arbetsdagen!

Vi fokuserar lite extra på rygg och nacke under dessa pass för att släppa på spänningar, öka rörligheten samt minska smärta och stress.  Övningarna ger en grundläggande balans, fysiskt, mentalt och emotionellt. Höjd energi och ökad medvetenhet. Förbättrar rörlighet, muskelstyrka, hållning och kroppskännedom. Yogaträningen påverkar hela kroppen på många olika nivåer samtidigt; andning och lungor, muskulaturen, matsmältningsapparaten, körtel-, lymf- och nervsystemet och hjärnan.

MediYoga
Som lunchyoga erbjuder vi MediYogan eftersom det är en enkel och lugn form av yoga som passar alla. MediYogan(medicinsk yoga) utgår från den klassiska Kundaliniyogan. Det är en djupverkande yogaform där andningen är central. Enskilda fysiska yogaövningar kombineras med andnings- och meditationstekniker som syftar till ökad smidighet och energimässig balans. Denna form av yoga passar för alla, vältränad som otränad och mittemellan. Yogaövningarna kan till och med utföras sittande på stol. Det viktigaste i MediYoga är att lära känna sin kropp och anpassa övningarna efter var den befinner sig just i stunden.

MediYogan (Medicinsk Yoga) har visat sig ha mätbara effekter på ökad hälsa och välmående och har också visat vetenskapligt validerade resultat för t ex rygg-/nackproblem, huvudvärk/migrän, blodtrycksänkning, hjärt-/kärlbesvär och allmän stresshantering/utbrändhet, sömnproblem mm. 
MediYoga kan spara miljarder åt samhället varje år – enligt ny KI-studie.
En ny ryggstudie vid Karolinska Institutet där man jämfört MediYoga, sjukgymnastik och besök hos ryggspecialist visar att yogan är den mest kostnadseffektiva metoden mot ryggont för både individen och samhället.

 

Torsdagar kl 11.30, 60 min, 280 kr 
Obs! Passen avslutas med klang & gongbad.
Abonnera din plats Läs mer här!