HormonYoga för minskad stress!


HormonYoga är ett ypperligt verktyg för att främja återhämtning och läkning vid stress. I denna kurs får du bl.a lära dig mer om binjurarnas roll vid stress och hur binjurarna påverkar hormonbalansen i hela kroppen. Binjurarna är nyckeln till minskad stress och återhämtning. Yogapassen är balanserande för hela ditt hormon- och lymfsystem, stärker kroppen, mjukar upp spänningar och minskar stressen så att kropp och sinne kan fungera på bästa sätt. Du får verktyg för återhämtning och lära dig hur du kan skapa balans på djupet.

En kurs som ger ny energi och ökad livskraft, för en tillvaro med mer glädje, närvaro och balans. Du behöver inte ha någon yogaerfarenhet för att gå denna kurs men det går lika bra att delta om du är en van yogi. HormonYoga passar alla kvinnor i alla åldrar!

Ursprung & forskning:
Inom HormonyYoga kombineras den mångtusenåriga yogatraditionen och yogafilosofin med modern forskning inom yoga och meditation. Konceptet är framtaget av Ellen Engvall som är Barnmorska och Mediyogalärare/teraput. Yogaformen har använts inom den privata sektorn såväl som i vården sedan 2011. Rörelserna och utformningen i HormonyYoga är inspirerade av kundaliniyogan och Mediyogan som ursprungligen hette Medicinsk yoga. Medicinsk yoga/Mediyoga är en terapeutisk yogaform som är framtagen av Göran Boll för Svensk hälso- och sjukvård. Mediyoga är den yogaform som det har forskats mest på inom yogavärlden och den används idag på hundratals olika vårdenheter i Sverige. 

Kursstart: Tisdag 5/9 kl 17.30-16.30, 6 ggr
Pris: 1 500 kr inkl dokumentation
Plats: Yogini, Alviksvägen 43, Alvik