HormonYoga för minskad stress!


”Om yoga vore en tablett så skulle vi skriva ut den till väldigt många.”
Peter Blomstrand läkare & forskare

Citatet ovan kommer från en artikel i DN som redovisade en studie från högskolan i Jönköping.
Det visade sig i studien att yoga är bättre för hjärnan än både styrke- och konditionsträning. En av föklaringarna är kombinationen av fysiska övningar och kontroll av andningen. Det påverkar vårt nervsystem vilket ger en lugnande effekt på blodtryck och puls. Det förbättrar uppmärksamhet, minne och andra kognitiva funktioner.

Ursprung & forskning:
Inom HormonyYoga komMediYogan, som utgår från den klassiska Kundaliniyogan, är en enkel och lugn form av yoga som passar alla. Mediyoga är den yogaform som det har forskats mest på inom yogavärlden och den används idag på hundratals olika vårdenheter i Sverige.

Så påverkar yoga kroppen:
MediYoga är ett fint verktyg för att förebygga ohälsa och dränering av energi. Det är en djupverkande yogaform där andningen är central. Övningarna ger en grundläggande balans, fysiskt, mentalt och emotionellt. Förbättrar rörlighet, muskelstyrka, hållning och kroppskännedom. Yogaträningen påverkar hela kroppen på många olika nivåer samtidigt: andning och lungor, muskulaturen, matsmältningsapparaten, körtel-, lymf- och nervsystemet och hjärnan.

Steg 1 med fokus på grunderna
Tid:
 Tisdagar med start 6/2 kl 17.30-18.30, 6 ggr
Pris: 1 700 kr inkl dokumentation
Plats: Yogini, Alvik
 

Steg 2 med fokus på lymf- & immunsystemet samt vagusnerven
Tid: Tisdagar med start 6/2 kl 19.00-20.00, 6 ggr
Pris: 1 700 kr inkl dokumentation
Plats: Yogini, Alvik