YogaApoteket!
Medicinsk Yoga & Mindfulness som ditt husapotek


Är du stressad? Är du ofta sjuk? Känner du dig stel i kroppen? Har du ofta spänningshuvudvärk? Känner du smärta? Är du ofta trött? Har du ett svajigt hormonsystem? Känner du att det inte finns tid för ditt eget omhändertagande? Vill du skapa en förändring i vardagen för att må bättre men vet inte hur?

Då är det här kursen för dig! YogaApoteket är en metod som ger dig verktyg inom medicinsk yoga och mindfulness i form av olika yogaövningar, andningstekniker och meditationer som enkelt och effektivt skapar balans fysiskt och mentalt i din vardag. Du får steg för steg lära dig olika övningar och vilken effekt de har. På så vis får du ett eget husapotek där du kan hämta övningar beroende på vad
du är i behov av. Dessutom lär du dig hur du på ett enkelt sätt kan skapa en rutin för ditt eget
omhändertagande som en lustfylld och naturlig del i din vardag.

Vad krävs av dig? Det enda som krävs av dig är en smula nyfikenhet och en intention att du vill skapa en förändring i din vardag som stärker din egna kraft för att må väl. Metoden bygger på
att du kan avsätta minst 5 min för daglig träning under 6 veckor. Det har nämligen visat sig att
små, små doser av daglig träning ger stora hälsovinster.

Mindfulness? Det är ett förhållningssätt till livet som bygger på acceptans och icke dömande.
Tekniken bygger bl a på meditation och reflektion.

Medicinsk yoga? Den medicinska yogan hämtar inspiration från Kundaliniyogatraditionen, en
av de äldsta yogaformer vi känner till. Tekniken bygger på andning, enkla kroppsövningar och
meditationer.

Kursupplägg - pilotgrupp
YogaApoteket söker just nu max 10 st deltagare till en pilotgrupp. Är du en nyfiken medskapare som vill delta? Det enda som krävs av dig är din intention och en smula nyfikenhet. Det är första gången som kursen genomförs on-line och därför kommer det att finnas utrymme för dig att påverka upplägget i den mån som du vill och har möjlighet till.

Vi ses live on-line. Vid varje kurstillfälle gör vi gemensamt ett yogapass och veckans övningar introduceras. Tanken är att du gör din vardagsträning på egen hand mellan kurstillfällena och bygger på så vis upp din vardagsrutin. När vi ses finns tid för reflektion tillsammans i små grupper samt möjlghet att ställa frågor. Steg för steg bygger du upp ditt eget YogaApotek som du enkelt kan använda dig av i din vardag som ditt husapotek. Du kommer att märka en stor förändring i ditt dagliga liv trots att ingenting egentligen har förändrats mer än att du är mer medvetet närvarande och kan därför på ett enkelt sätt ta hand om dig själv med hjälp av yoga & mindfulness i din vardag!  

Kursportalen: Du får tillgång en kursportal där alla pass finns inspelade. Dessutom finns ett träningshäfte med beskrivning av metod, övningar och meditationer.

OBS! Nya kursomgång lanseras snart.
Gör en intresseanmälan nedan så får du info om när nästa kurs startar.

Kurstillfällen: Söndagar 10/9, 24/9 & 8/10 kl 10.00-11.30.
Investering: Eftersom du deltar i en pilotgrupp är avgiften endast 595 kr.
- Du får tillgång till allt material i kursportalen t o m 6 mån efter testperioden.
- När kursen lanseras i början på nästa år får du möjlighet att gå kursen på nytt till ett kraftigt rabatterat pris.

Kursledare: Anna Elinder
Anna är yogaterapeut, MediYoga lärare, HormonyYoga lärare, mindfulness-och YinYoga instruktör samt yogamassör. Är utbildad bl a på MediYoga Institutet, Skandinaviens främsta forsknings- och utbildningsinstitut inom yoga och meditation.

Gör en intresseanmälan nedan!