Vandraren i november

Idag den första november bjuder på en fatsatiskt strålande morgonsol! Som en påminnelse om ljuset som lyser i mörkret. Vi går nu in i den första vintermånaden med ett allt tätare mörker som omsluter oss. Naturen går in i vila och stillhet. Låt oss saktan ner, låt oss stannar upp, låt oss samla kraft i stillhet.

I stillheten kan vi komma i kontakt med vandraren inom oss. En fantastisk kraft som skapar energi i det tysta. Du möter din vandrare i ditt andetag, i dina mjuka, inkännande rörelser och i din tonande röst.

Vandrarens namn är vagus och är den längsta nerven i din kropp.

Vandraren har till uppgift att reglera ditt nervsystem samt immunsystem. Den sköter din livsviktiga funktioner som puls, andning, matsmältning och frisätter oxytocin. Vi kan påverka pulsen i vagusnerven med andning, yoga och meditation. Ju högre och starkare vagustonus du har desto bättre mår du!

Så låt oss möta mörkret tillsammans med vandraren inom oss. Låt oss samla energi som lyser upp i mörkret. Så kan vi så småningom åter möta våren i vår fulla kraft!

"Levande liv" är medicinsk yoga med fokus på balans i hormonsystemet. Under novembermånad fokuserar vi på vagusnerven och hur vi kan aktivera vår vagustonus.
Är du nyfiken? Boka här!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie-Louise » sommarvila!:  ”Så fint och tänkvärt skrivet. Tack ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln