Boosta din superkraft!

Visste du att du bär på en superkraft! En superkraft som både kan ge lugn och ny energi. En superkraft som du kan aktivera precis när som helst. Superkraften heter LÅNGA DJUPA ANDETAG!


Visst är det fascinerande hur våra andetag som vi oftast inte ens tänker på kan bära på en superkraft! Det är väldigt enkelt att aktivera superkraften samtidigt som det kan vara väldigt svårt. Det svåraste av allt är att du behöver uppmärksamma din andning. Det kanske inte låter så svårt? Varför inte prova nu på en gång? När du läst den här meningen klart, sluter du dina ögon och lägger märke till om du kan känna luften som strömmar in och ut genom din näsa? Det svåra är egentligen inte att känna andningen utan att då och då avsätta några ögonblick åt att uppmärksamma andningen under dagen. Det här är nämligen första steget för att aktivera din superkraft. Först när du fått kontakt med din naturliga andning kan du börja boosta din superkraft, nämligen genom att börja andas långa djupa andetag. När du medvetet förlänger och fördjupar din andning aktiveras helt automatiskt ditt lugn-och rosystem, det parasympatiska nervsystemet. Samtidigt ökar du din syreupptagning med ca 10 ggr. Inom yogan brukar vi prata om livsenergi, prana, som du helt enkelt kan fylla på med genom din andning! Så nu när du vet hur du kan boosta din superkraft, ge dig själv 10 långa djupa andetag varje morgon & kväll. Prova under en vecka och se vad som händer! Du får gärna höra av dig till mig och berätta hur det går. 

Här kommer en guidning för långa djupa läkande andetag:
Lägg dig ner på rygg med armarna längs med sidan. Låt kroppen bli tung och avslappnad. Börja med att andas in och fyll först magen långsamt med luft så att den vidgas upp mot taket. Känn andetaget ända nere i bäckenbotten. När magen är helt fylld fortsätter du fylla upp bröstkorgen, så att den vidgas hela vägen upp mot nyckelbenen om det går utan att spänna kroppen. Överkroppen expanderar i alla fyra riktningar, framåt, åt sidorna och bakåt. Andas sedan ut, känns luften som pyser ut genom näsan och hur först bröstkorgen sjunker in och därefter magen. När du har andats ut all luft tar du en paus, känn på stillheten i kroppen. Vänta på att kroppen talar om för dig när det är dags att andas igen. Fortsätta sedan att andas på samma sätt med jämn rytm där in- och utandning lika långsamma. När rytmen är jämn börjar du sakta fördjupa och förlänga andetaget, lite långsammare och djupare för varje andetag. Fortsätt 7–11 min eller längre och avsluta med några vanliga mjuka andetag och känn in effekten.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie-Louise » sommarvila!:  ”Så fint och tänkvärt skrivet. Tack ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln