Barfotaliv!

Sommarens läkande BarfotaLiv!
Ta av dig skorna! Sommaren är den perfekta årstiden för att njuta av naturen och ta av oss skorna. Att gå barfota på gräs, sand eller jord kan vara en otroligt skön upplevelse, inte bara för vårt sinne utan också för vår kropp. Detta enkla och naturliga koncept kallas jordning eller "grounding" på engelska. I det här blogginlägget ska vi utforska vad jordning är och varför det är så hälsosamt att gå barfota på sommaren.

Vad är jordning?
Jordning handlar om att återansluta till jordens naturliga elektriska energi. Vår moderna livsstil har skapat en separation mellan oss och den naturliga miljön vi lever i. Vi tillbringar mycket tid inomhus, omgivna av elektriska apparater och isolerande material. Detta kan resultera i en obalans i vårt energisystem. Jordning handlar om att återfå denna balans genom att komma i direkt kontakt med jordens elektriska laddning.

Hur fungerar det?
Jorden är en stor och kraftfull elektrisk laddning. När vi går barfota på marken, till exempel gräs, sand eller jord, kan vi absorbera jordens elektroner genom våra fötter. Dessa elektroner fungerar som antioxidanter i kroppen och hjälper till att neutralisera fria radikaler. Detta kan minska inflammation, förbättra blodcirkulationen, främja sömnkvaliteten och stärka immunförsvaret.

Hälsosamma fördelar med jordning:
1.    Minskar inflammation: Genom att jorda kroppen kan överskott av positiva laddningar, som är kopplade till inflammation, neutraliseras. Detta kan bidra till att minska smärta och förbättra återhämtningen.
2.    Förbättrar sömnen: Jordning har visat sig ha en lugnande effekt på nervsystemet och kan hjälpa till att balansera vår dygnsrytm. Att gå barfota kan underlätta avslappning och djupare sömn.
3.    Ökar energinivån: Genom att återansluta till jordens energi kan vi uppleva ökad vitalitet och energi. Många människor rapporterar att de känner sig piggare och mer fokuserade efter att ha gått barfota på marken.
4.    Stressreducerande effekt: Jordning kan hjälpa till att minska stressnivåerna och främja avslappning. Det kan ge en känsla av lugn och balans i sinnet.
5.    Förbättrar balansen och kroppshållningen: Att gå barfota aktiverar de små musklerna i fötterna, vilket kan förbättra balansen och kroppshållningen överlag.

Så njut av sommaren och gå barfota! Nu när du känner till de hälsosamma fördelarna med jordning.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

  • Marie-Louise » sommarvila!:  ”Så fint och tänkvärt skrivet. Tack ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln